Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Lilla läs och lär - insekter och spindlar Kopieringsunderlag

Lilla läs och lär - insekter och spindlar Kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 369,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 27
ISBN: teng-114
Utgivningsdatum: 20150921
Författare: Tengnäs, Marie


Enligt Lgr 22 och kursplanen i NO ska eleverna arbeta med årstidsväxlingar i naturen, några djurs och växters livscykler och anpassningar till olika livsmiljöer och årstider, djur, växter och svampar i närmiljön, hur de kan grupperas, samt namn på några vanligt förekommande arter, enkla näringskedjor, samband och kretslopp i naturen.

I Lilla läs och lär - insekter och spindlar får eleverna arbeta med enkla och lättlästa faktatexter, som beskriver 25 olika insekter och spindlar i naturen. Här finns texter om Amiral, Apollofjäril, Bi, Blåvinge, Citronfjäril, Ekoxe, Fluga, Geting, Gräshoppa, Humla, Jordlöpare, Korsspindel, Kålfjäril, Makaonfjäril, Mygga, Myra, Nyckelpiga, Nässelfjäril, Påfågelsöga, Pärlemorfjäril, Sorgmantel, Tordyvel, Trollslända, Tvestjärt och Vargspindel.

Barn som lärt sig läsa behöver många tillfällen till lästräning under de tidiga skolåren, för att bli goda läsare. Texterna och illustrationerna i Lilla läs och lär - Insekter och spindlar utgår från elevernas egna intressen. De är tänkta att väcka elevernas nyfikenhet och skapa motivation för att läsa och lära.

Eleverna läser texten på arbetsbladet och tar därefter ställning till påståenden om djuren genom att svara ja eller nej på åtta olika frågor. Eleverna får träna att söka information i texten. Faktatexterna på arbetsbladen behöver inte arbetas med i någon särskild ordning.

Lilla läs och lär - Insekter och spindlar passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i NO år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov i högre åldrar, samt för nyanlända elever som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.

 
KOPIERINGSUNDERLAG - 27 sidor Skolår 1 - 2 

Art nr 114............................369 kr