Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Skriv och lär - hjärnan, hjärtat och skelettet Kopieringsunderlag

Skriv och lär - hjärnan, hjärtat och skelettet Kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 369,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 25
ISBN: teng-184
Utgivningsdatum: 201609
Författare: Tengnäs, Marie
Illustratör: Lena Serholt


Enligt Lgr 22 och kursplanen i NO ska eleverna arbeta med några av människans organ, deras namn och översiktliga funktion, människans upplevelser av ljus, ljud, värme, smak och doft med hjälp av olika sinnen, samt betydelsen av kost, sömn, hygien, motion och sociala relationer för att må bra, samt några berättelser om hur naturvetenskaplig kunskap vuxit fram.

I Skriv och lär - Hjärnan, hjärtat och skelettet får eleverna läsa 25 enkla sakprosatexter om kroppen, samt skriva egna texter som de kan samla till en egen bok om människokroppen. Här finns texter om bl a. Kroppsdelar, Cellen, Hjärnan, Synen, Hörseln, Balansen, Lukten, Smaken, Känseln, Huden, Skelettet, Tänderna, Musklerna, Matens väg, Blodets väg, Andningen, Kroppens rening, Mat, Motion och hygien, Sömn, När kroppen inte mår bra, Två medicinska upptäckter, Ett nytt liv, Fostrets utveckling och Dina första år.

Eleverna får utveckla sin skrivförmåga genom att läsa en enkel faktatext och därefter skriva en egen text med hjälp av stödord. Eleverna tränar på att skriva texter med fullständiga meningar, med stor bokstav och punkt. De får även använda ämnesspecifika ord och begrepp.

Skriv och lär - Hjärnan, hjärtat och skelettet passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i NO år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov i högre åldrar, samt för nyanlända elever.IDÉPÄRM/KOP.UNDERLAG ~ 25 sidor
SKOLÅR 1 - 4
Art nr 184………………..……...369 kr