Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Enkelt om forntiden Kopieringsunderlag

Enkelt om forntiden Kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 449,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 28
ISBN: teng-404
Utgivningsdatum: 20181125
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Författare: Marie Tengnäs


Enligt Lgr 22 och kursplanen i SO och Teknik ska eleverna arbeta med
spår av den senaste istiden, människans uppkomst, vandringar, samlande och jakt samt förändrade levnadsvillkor i samband med övergången till jordbruk, Norden befolkas, människors levnadsvillkor under nordisk stenålder, bronsålder och järnålder, berättelser i nordisk mytologi, tidslinjer och tidsbegreppen dåtid, nutid och framtid, samt några föremål i elevernas vardag, hur de är anpassade efter människans behov samt hur de har förändrats över tid.

I läromedlet Enkelt om forntiden presenteras enkla och tydliga texter om människans tidiga historia och om spår av forntiden i naturen. Här finns 25 sakprosatexter om bl a. Istiden, Spår av istiden, Renjägare, Hunden, Mammuten, Värmetiden, De första bönderna, Efter döden, Brons, På gården, Plogen och hjulet, Hällristningar, Gåvornas tid, Järn, Livet i byn, Fornborgen, Gravar, Vikingafärder, Runor, Asagudar, Vikingaskatter och offergåvor, Birka, samt Tidslinje.

I Enkelt om forntiden finns illustrationer och fotografier i färg med förklarande bildtexter, som ger eleverna ett tydligt bildstöd. Varje kapitel avslutas med elevuppgifter som lyfter fram samhällsvetenskapliga och tekniska sammanhang, ord och fraser.

Enkelt om forntiden passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i SO och teknik i år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov, samt för nyanlända elever i högre åldrar, som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.


KOPIERINGSUNDERLAG ~ 28 sidor i färg
SKOLÅR: 1-4
Art nr 404…….………………...………449 kr