Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Hälsa, lärobok

Hälsa, lärobok

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 341,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 208
ISBN: 88621-44-3
Utgivningsdatum: 20171001
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Författare: Linder, Eina
Lundén-Welden, Åse


HÄLSA LÄROBOK är en lättläst och tydlig lärobok. Den utgör basläromedel för kurserna "Hälsa 1–2" och följer delar av det centrala innehållet i kursen "Idrott och hälsa 1", tillsammans med den tillhörande Hälsa arbetsbok.

Läroboken behandlar hälsa hos människor i olika åldrar och hur faktorer såsom kost, sociala relationer och träning påverkar hälsan. Boken tar även upp det svenska samhällets mål för god hälsa hos befolkningen. Faktatexterna varvas med bilder som förklarar och illustrerar, fiktiva berättelser samt diskussionsfrågor. Ett helt kapitel ger exempel på träningsövningar.

OM SERIEN HÄLSA
Läromedlet finns både som de tryckta böckerna Hälsa lärobok och Hälsa arbetsbok, och som interaktiv digital bok under namnet Hälsa digital. Böckerna säljs separat. Den digitala boken innehåller både läroboken och arbetsboken.
Till de tryckta böckerna finns Hälsa lärarwebb som innehåller lärarhandledning och kopieringsunderlag i form av ordlista, en introduktion till mindfulness och styrketräningsprogram, samt all text i de tryckta böckerna inlästa som ljudböcker. Lärarwebben köps separat med skollicens. Vid köp av Hälsa digital ingår lärarhandledningen och ett av styrketräningsprogrammen som kopieringsunderlag.

FÖR VEM?
Materialet är framtaget för kurserna "Hälsa 1–2" samt delar av kursen "Idrott och hälsa 1" i anpassad gymnasieskola. Det följer det centrala innehållet i kursplanerna för de förstnämnda kurserna samt delar av det centrala innehållet i kursplanen för den sistnämnda. Materialet passar även andra elever i behov av lättläst och tydligt material. Målgrupp för läromedlen anges ingenstans i materialen.