Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Livsmedels- och näringskunskap

Livsmedels- och näringskunskap

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 411,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 161
ISBN: 89454-79-8
Utgivningsdatum: 20240110
Språk: Svenska
Författare: Linder, Eina
Cederhem, Peter


LIVSMEDELS- OCH NÄRINGSKUNSKAP är en lättläst och tydlig lärobok som passar som basläromedel för kursen ”Livsmedel- och näringskunskap” inom programmet Hotell, restaurang och bageri i anpassad gymnasieskola.
Boken är uppdelad i teman, och behandlar bland annat:
- mat och näring
- livsmedel från djur- och växtriket
- specialkost
- livsmedel och miljö
- lagar och bestämmelser.

Varje kapitel avslutas med frågor som eleverna kan fundera och samtala om. Faktatexterna varvas med fiktiva berättelser som är kopplade till ämnet.

OM SERIEN LIVSMEDELS- OCH NÄRINGSKUNSKAP
Läromedlet finns som den tryckta boken Livsmedel- och näringskunskap. Under våren 2024 kommer även en lärarwebb med lärarhandledning, kopieringsunderlag för egen utskrift samt all text i Livsmedel- och näringskunskap inläst som ljudbok. Lärarwebben kommer att säljas separat med skollicens.

FÖR VEM?
Materialet är framtaget för kursen ”Livsmedel- och näringskunskap” inom programmet Hotell, restaurang och bageri i anpassad gymnasieskola. Det följer det centrala innehållet i kursplanerna. Materialet passar även andra elever i behov av lättläst och tydligt material. Målgrupp för läromedlen anges ingenstans i materialen.