Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Livsmedels- och näringskunskap

Livsmedels- och näringskunskap

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 411,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 161
ISBN: 89454-79-8
Utgivningsdatum: 20240110
Språk: Svenska
Författare: Linder, Eina
Cederhem, Peter


Livsmedels - och Näringskunskap är en lättläst och tydlig lärobok som passar som basläromedel för kursen "Livsmedel- och näringskunskap" inom programmet "Hotell, restaurang och bageri" i anpassad gymnasieskola. Boken är uppdelad i teman, och behandlar bland annat:
- mat och näring
- livsmedel från djur
- och växtriket
- specialkost
- livsmedel och miljö
- lagar och bestämmelser.

Varje kapitel avslutas med frågor som eleverna kan fundera och samtala om. Faktatexterna varvas med fiktiva berättelser som är kopplade till ämnet.

Om serien Livsmedel- och näringskunskap
Läromedlet finns som den tryckta boken Livsmedel- och näringskunskap och som interaktiv digitalbok, Livsmedel- och näringskunskap – Digital. Till den tryckta boken finns också  Livsmedel- och näringskunskap – Lärarwebb med lärarhandledning, kopieringsunderlag för egen utskrift samt all text i Livsmedel- och näringskunskap inläst som ljudbok. Lärarwebben säljs separat med skollicens.

För vem?
Materialet är framtaget för kursen "Livsmedel- och näringskunskap" inom programmet "Hotell, restaurang och bageri" i anpassad gymnasieskola. Det följer det centrala innehållet i kursplanerna. Materialet passar även andra elever i behov av lättläst och tydligt material. Målgrupp för läromedlen anges ingenstans i materialen.