Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

laraforlag logotyp

Livsmedels- och näringskunskap

Livsmedels- och näringskunskap

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 423,00 kr
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 161
ISBN: 89454-79-8
Utgivningsdatum: 20240110
Språk: Svenska
Författare: Linder, Eina
Cederhem, Peter


Höstterminen 2025 träder reformen Gy25 i kraft för alla nya elever på gymnasial nivå. Gymnasiekurserna ersätts av ämnen, med ny struktur och ett nytt centralt innehåll. För dig som arbetar i anpassad gymnasieskola innebär det att innehållet i våra läromedel inte längre kommer svara direkt mot det centrala innehållet i ämnesplanerna.

Att ta fram nya läromedel tar tid, och under en period kommer tyvärr bristen på aktuella basläromedel för den anpassade gymnasieskolan bli ännu större än den redan är. Vi gör allt för att hålla den tiden så kort som möjligt. Tills nya läromedel tagits fram kommer vi fortsätta erbjuda våra nuvarande yrkesmaterial ihop med ett PDF-dokument som visar hur du som lärare behöver anpassa materialet för att undervisningen ska passa de nya ämnena. Länk till PDF-dokumenten för detta läromedel hittar du HÄR! Ett nytt uppdaterat läromedel ges ut under 2027.


Livsmedels- och Näringskunskap är en lättläst och tydlig lärobok som passar som basläromedel för kursen ”Livsmedel- och näringskunskap” inom programmet ”Hotell, restaurang och bageri” i anpassad gymnasieskola. Boken är uppdelad i teman, och behandlar bland annat:
– mat och näring
– livsmedel från djur
– och växtriket
– specialkost
– livsmedel och miljö
– lagar och bestämmelser.

Varje kapitel avslutas med frågor som eleverna kan fundera och samtala om. Faktatexterna varvas med fiktiva berättelser som är kopplade till ämnet.

Om serien Livsmedels- och näringskunskap
Läromedlet finns som den tryckta boken Livsmedels- och näringskunskap och som interaktiv digitalbok, Livsmedels- och näringskunskap digital. Till den tryckta boken finns också Livsmedels- och näringskunskap lärarwebb med lärarhandledning, kopieringsunderlag för egen utskrift samt all text i Livsmedels- och näringskunskap inläst som ljudbok. Lärarwebben säljs separat med skollicens.

För vem?
Materialet är framtaget för kursen ”Livsmedels- och näringskunskap” inom programmet ”Hotell, restaurang och bageri” i anpassad gymnasieskola. Materialet passar även andra elever i behov av lättläst och tydligt material. Målgrupp för läromedlen anges ingenstans i materialen.