Livsmedels- och näringskunskap
Pris: | 448,38 kr |
Bandtyp: | Häftad |
Antal sidor: | 161 |
ISBN: | 89454-79-8 |
Utgivningsdatum: | 20240110 |
Språk: | Svenska |
Författare: | Linder, Eina |
Cederhem, Peter |
Livsmedels - och Näringskunskap är en lättläst och tydlig lärobok som passar som basläromedel för kursen "Livsmedel- och näringskunskap" inom programmet "Hotell, restaurang och bageri" i anpassad gymnasieskola. Boken är uppdelad i teman, och behandlar bland annat:- mat och näring- livsmedel från djur- och växtriket- specialkost- livsmedel och miljö- lagar och bestämmelser.Varje kapitel avslutas med frågor som eleverna kan fundera och samtala om. Faktatexterna varvas med fiktiva berättelser som är kopplade till ämnet.
Om serien Livsmedel- och näringskunskapLäromedlet finns som den tryckta boken Livsmedel- och näringskunskap och som interaktiv digitalbok, Livsmedel- och näringskunskap – Digital. Till den tryckta boken finns också Livsmedel- och näringskunskap – Lärarwebb med lärarhandledning, kopieringsunderlag för egen utskrift samt all text i Livsmedel- och näringskunskap inläst som ljudbok. Lärarwebben säljs separat med skollicens.
För vem?Materialet är framtaget för kursen "Livsmedel- och näringskunskap" inom programmet "Hotell, restaurang och bageri" i anpassad gymnasieskola. Det följer det centrala innehållet i kursplanerna. Materialet passar även andra elever i behov av lättläst och tydligt material. Målgrupp för läromedlen anges ingenstans i materialen.