Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Enkelt om programmering 1.0

Enkelt om programmering 1.0
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 395,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 28
ISBN: Teng-272
Utgivningsdatum: 20181025
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Författare: Marie Tengnäs


Enligt Lgr 11 och kursplanen i matematik och teknik ska eleverna arbeta med enkla mönster, stegvisa instruktioner,symboler, vad datorer används till, datorns delar: tangenter, skärm och hårddisk, styra föremål med programmering, några vanliga föremål som styrs av datorer samt hur föremålen i elevens vardag har förändrats över tid.

I läromedlet Enkelt om programmering presenteras enkla och tydligatexter och övningar, som utmanar eleverna och låter dem förstå hurprogrammering fungerar. Eleverna övas i datalogiskt tänkande. De får bl a lära sig att se mönster och samband, likheter och skillnader,bryta ner helheter i delar, sortera information, skapa algoritmer ochatt tänka flera steg i taget.

Eleverna får träna på och läsa om Mönster, Instruktioner, Sortering, Bryta ner i delar, Algoritmer, Pilprogrammering, Loopar, Buggar, Datorn,Världens första programmerare, Vad är programmerat? och Robotar.

I Enkelt om programmering finns både illustrationer och fotografier med förklarande bildtexter, som ger eleverna ett tydligt bildstöd.

Läromedlet passar bra för undervisningen på lågstadiet. Det är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov samt för nyanlända elever som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp. Varje kapitel innehåller elevuppgifter som lyfter fram matematiska och tekniska sammanhang, ord och fraser.

KOPIERINGSUNDERLAG ~ 28 sidor i färg
SKOLÅR 1 - 3
Art nr 272……….……….………....…..395 kr