Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Enkelt om programmering 1.0

Enkelt om programmering 1.0
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 399,00 kr
Bandtyp: Pärm
Antal sidor: 28
ISBN: Teng-272
Utgivningsdatum: 20181025
Språk: Svenska
Upplaga: 1
Författare: Marie Tengnäs


Enligt Lgr 11 och kursplanen i matematik och teknik ska eleverna arbeta med enkla mönster, stegvisa instruktioner, symboler, vad datorer används till, datorns delar: tangenter, skärm och hårddisk, styra föremål med programmering, några vanliga föremål som styrs av datorer samt hur föremålen i elevens vardag har förändrats över tid.

I Enkelt om programmering 1.0 presenteras enkla och tydliga texter med övningar, som utmanar eleverna och låter dem förstå hur programmering fungerar. Eleverna övas i datalogiskt tänkande. De får bl a lära sig att se mönster och samband, likheter och skillnader, bryta ner helheter i delar, sortera information, skapa algoritmer och att tänka flera steg i taget.

Eleverna får träna på och läsa om Mönster, Instruktioner, Sortering, Bryta ner i delar, Algoritmer, Pilprogrammering, Loopar, Buggar, Datorn, Världens första programmerare, Vad är programmerat? och Robotar.

I Enkelt om programmering 1.0 finns både illustrationer och fotografier med förklarande bildtexter, som ger eleverna ett tydligt bildstöd. Varje kapitel innehåller elevuppgifter som lyfter fram matematiska och tekniska sammanhang, ord och fraser.

Enkelt om programmering 1.0 passar bra för klassens undervisning i matematik och teknik i år 1 - 3. Det är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov, samt för nyanlända elever i högre åldrar, som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.