Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Jorden och universum

Jorden och universum
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 369,00 kr
Bandtyp: Pärm
Antal sidor: 40
ISBN: Teng-542
Utgivningsdatum: 20171208
Upplaga: 1
Författare: Marie Tengnäs
Illustratör: Per-Anders Nilsson


Enligt Lgr 11 eleverna i åk 1 - 3 arbeta med jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra, månens olika faser, stjärnbilder och stjärnhimlens utseende vid olika tider på året, samt årstidsväxlingar i naturen och hur man känner igen årstider. Genom att prata om modeller för himlakropparnas rörelser eller skapa egna modeller, kan eleverna få förståelse för att en modell är en förenklad bild av verkligheten och ett redskap för att beskriva och förklara observationer. Eleverna ska tränas i att dokumentera naturvetenskapliga undersökningar. De ska få möjlighet att klä sina tankar om olika undersökningar i texter, bilder, fotografier eller andra uttrycksformer.

I Jorden och universum får eleverna läsa om och arbeta med många olika uppgifter om rymden. Eleverna får bl a arbeta med dag och natt, årstider, månens faser, stjärnbilder och solsystemet.

I enkla undersökningar och experiment får eleverna erfarenhet av och förståelse för begrepp, modeller och teorier. Experiment som behandlar tyngdkraft, vatten, luft, ljus, värme och kyla lär eleverna att beskriva och förklara enkla naturvetenskapliga samband.

Med hjälp av berättelser om äldre tiders naturvetenskap får eleverna en förståelse för hur äldre tiders naturvetenskap har utvecklats till dagens kunskaper.

SKOLÅR 1 - 4
IDÈPÄRM / KOPIERINGSUNDERLAG ~ 40 sidor
Art nr 541……………………...369 kr