Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Enkelt om bondgården

Enkelt om bondgården
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 399,00 kr
Antal sidor: 28
ISBN: teng-506
Utgivningsdatum: 20201023
Författare: Marie Tengnäs


Enligt LGR 11 och kursplanen i SO, NO, teknik och hemkunskap ska eleverna arbeta med skildringar av livet förr och nu, miljöfrågor utifrån elevens vardag, t ex frågor om matvaror, årstidsväxlingar i naturen och hur man känner igen årstider, djur och växter i närmiljön, djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider, hur föremålen i elevens vardag har förändrats över tid, några miljömärkningar av produkter, val och användning av varor och tjänster som används i hemmet och hur de påverkar miljö och hälsa, återvinning i hemmet och i närområdet, samt olika mattraditioner, t ex vid firande av högtider.

I Enkelt om bondgården presenteras enkla och tydliga texter med uppgifter om livet på bondgården förr och nu. Eleverna får läsa 25 sakprosatexter om bl a. De första bönderna, För hundra år sedan, Jordbruk, I ladugården, Ko, Gris, Får, Höns, Häst, Hund och katt, Honungsbi, Växter på bondgården, De fyra sädesslagen, Året om på åkern, Traktor, Skördetröska, Mat från bondgården, Mattraditioner, Mat ~ förr och nu, Mat och klimat, Kompost, Biologisk mångfald, Skogsbruk förr i tiden, Skogsbruk idag, samt Träd i skogen.

I Enkelt om bondgården finns både illustrationer och fotografier med förklarande bildtexter, som ger eleverna ett tydligt bildstöd. Varje kapitel avslutas med elevuppgifter som lyfter fram samhällsvetenskapliga, naturvetenskapliga och tekniska sammanhang, ord och fraser.

Enkelt om bondgården passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i SO, NO, teknik och hemkunskap i år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov, samt för nyanlända elever i högre åldrar, som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.