Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Enkelt om bondgården Kopieringsunderlag

Enkelt om bondgården Kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 449,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 28
ISBN: teng-506
Utgivningsdatum: 20201023
Författare: Marie Tengnäs


Enligt Lgr 22 och kursplanen i SO, NO, teknik och hemkunskap ska eleverna arbeta med människors levnadsvillkor förr i tiden, natur- och kulturlandskap, hemortens historia och vad vardagliga föremål kan berätta om livet där under olika tider, miljöfrågor, förutsättningar i natur och miljö, övergången till jordbruk, tidslinjer och tidsbegrepp, årstidsväxlingar i naturen, några djurs och växters livscykler, djur och växter i närmiljön, enkla näringskedjor, föremål i elevernas vardag, samt hur de har förändrats över tid, olika mattraditioner, resurshushållning av livsmedel, återvinning, samt märkningar av livsmedel.

I Enkelt om bondgården presenteras enkla och tydliga texter med uppgifter om livet på bondgården förr och nu. Eleverna får läsa 25 sakprosatexter om bl a. De första bönderna, För hundra år sedan, Jordbruk, I ladugården, Ko, Gris, Får, Höns, Häst, Hund och katt, Honungsbi, Växter på bondgården, De fyra sädesslagen, Året om på åkern, Traktor, Skördetröska, Mat från bondgården, Mattraditioner, Mat ~ förr och nu, Mat och klimat, Kompost, Biologisk mångfald, Skogsbruk förr i tiden, Skogsbruk idag, samt Träd i skogen.

I Enkelt om bondgården finns både illustrationer och fotografier med förklarande bildtexter, som ger eleverna ett tydligt bildstöd. Varje kapitel avslutas med elevuppgifter som lyfter fram samhällsvetenskapliga, naturvetenskapliga och tekniska sammanhang, ord och fraser.

Enkelt om bondgården passar utmärkt för att läggas in på elevernas arbetsschema i svenska eller till klassens undervisning i SO, NO, teknik och hemkunskap i år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov, samt för nyanlända elever i högre åldrar, som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.


KOPIERINGSUNDERLAG ~ 27 sidor i färg
SKOLÅR: 1-4
Art nr 506…….………………...………449 kr