Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Enkelt om experiment

Enkelt om experiment
Välj antal:
Förboka

Ej utkommen, förhandsboka gärna. Förväntad leveransvecka är vecka ??.

Pris: 399,00 kr
Bandtyp: Pärm
Antal sidor: 28
ISBN: teng-507
Utgivningsdatum: 20210329
Språk: Svenska
Författare: Marie Tengnäs


Enligt Lgr 11 och kursplanen i NO ska eleverna arbeta med tyngdkraft, tyngdpunkt, jämvikt, balans och friktion, material och dess egenskaper, återvinning, blandningar, vattnets olika former, samt undersökningar och experiment.

I Enkelt om experiment presenteras enkla och tydliga texter tillsammans med uppgifter och experiment som behandlar Vatten, Ytspänning, Vattnets kretslopp, Vattnets olika former, Ämnen i olika förmer, Värme och kyla, Blandningar och lösningar, Luft, Luft innehåller syre, Fotosyntes, Ren luft, Kall och varm luft, Olika material, Sortera material, Magnetism, Återvinning, Kraft och rörelse, Tyngdkraft, Friktion, samt Balans, tyngdpunkt och jämvikt vid lek och rörelse.

Eleverna får utföra experiment som behandlar material och ämnen, samt kraft och rörelse. De får även dokumentera sina undersökningar med hjälp av ord, bilder och digitala verktyg.

I Enkelt om experiment finns illustrationer och fotografier med förklarande bildtexter, som ger eleverna ett tydligt bildstöd. Varje kapitel avslutas med elevuppgifter som lyfter fram naturvetenskapliga sammanhang, ord och fraser.

Enkelt om experiment passar utmärkt för klassens undervisning i NO i år 1 - 3. Läromedlet är även lämpligt för specialundervisning för elever med särskilda behov, samt för nyanlända elever i högre åldrar, som behöver träna vanligt förekommande ord och ämnesbegrepp.