Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Jorden och universum Kopieringsunderlag

Jorden och universum Kopieringsunderlag
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 369,00 kr
Bandtyp: Kopieringsunderlag
Antal sidor: 40
ISBN: teng-542
Utgivningsdatum: 20171208
Upplaga: 1
Författare: Marie Tengnäs
Illustratör: Per-Anders Nilsson


Enligt Lgr 22 och kursplanen i NO ska eleverna arbeta med solsystemets himlakroppar och deras rörelser, människan i rymden, människans upplevelser av ljus och värme, tyngdkraft som kan upplevas och observeras vid lek och rörelse, några berättelser om hur naturvetenskaplig kunskap vuxit fram, enkla observationer och experiment, samt utförande och dokumentation av undersökningar med ord, bilder och digitala verktyg.

I Jorden och universum får eleverna läsa om och arbeta med uppgifter om rymden. Eleverna får bl a arbeta med dag och natt, årstider, månens faser, stjärnbilder och solsystemet.

I enkla undersökningar och experiment får eleverna erfarenhet av och förståelse för begrepp, modeller och teorier. Experiment som behandlar tyngdkraft, vatten, luft, ljus, värme och kyla lär eleverna att beskriva och förklara enkla naturvetenskapliga samband. Längst bak i pärmen finns förklaringar och tips till lärare och elever.

Med hjälp av berättelser om äldre tiders naturvetenskap får eleverna en förståelse för hur äldre tiders naturvetenskap har utvecklats till dagens kunskaper.

SKOLÅR 1 - 4
IDÈPÄRM / KOPIERINGSUNDERLAG ~ 40 sidor
Art nr 541……………………...369 kr