Välj kundtyp

För att ge dig ett korrekt pris behöver vi veta vem du är. Vänligen välj skola/företag eller privatperson nedan.

tengnas logotyp

Människokroppen

Människokroppen
Välj antal:
Köp

Levereras inom 1-2 vardagar.

Pris: 369,00 kr
Bandtyp: Pärm
Antal sidor: 40
ISBN: Teng-541
Utgivningsdatum: 201608
Författare: Tengnäs, Marie
Illustratör: Lena Serholt


Enligt Lgr 11 och kursplanen i NO och biologi ska eleverna i åk 1- 3 arbeta med människans kroppsdelar, deras namn och funktion. De ska få erfarenhet av människans upplevelser av ljus, ljud, temperatur, smak och doft med hjälp av olika sinnen. Eleverna ska även tränas i att förstå betydelsen av mat, sömn, hygien, motion och sociala relationer för att må bra. Enkla undersökningar av kroppen och sinnena är användbara verktyg för att närma sig innehållet i NO utifrån elevernas frågor, erfarenheter och observationer. Eleverna ska tränas i att dokumentera naturvetenskapliga undersökningar. Eleverna ska få möjlighet att klä sina tankar om olika undersökningar i texter, bilder, fotografier eller andra uttrycksformer.

I Människokroppen får eleverna läsa om kroppen och om hur den fungerar. Eleverna får lära sig namn på människokroppens olika delar. De får läsa om kroppens celler, hjärnan och nervsystemet, huden, håret och tänderna, skelettet, lederna och musklerna, hjärtat och blodomloppet, lungorna och andningen, magsäcken, tarmarna och matens väg genom kroppen. Eleverna får även ta del av vad kroppen behöver för att må bra när det gäller mat, sömn och motion.

Med hjälp av olika försök och tester får eleverna undersöka hur muskler och leder fungerar. De får även ta reda på hur blodomloppet och andningen påverkas av rörelse och fysisk aktivitet. I andra undersökningar får eleverna utforska och uppleva hur våra sinnen - syn, hörsel, känsel, lukt och smak - hjälper oss att tolka omvärlden.


IDÈPÄRM / KOPIERIMGSUNDERLAG ~ 40 sidor SKOLÅR 1 - 4

Art nr 541……………………...369 kr